tirsdag 7. juli 2009

Demokratisk Allianse - DA

Demokratisk Allianse - DA.


Foran stortingsvalget 2009 kan mulige interessante spørsmålsstillinger være:

Hvor mange velgere i Norge har hørt seg lei på tradisjonelle norske partiers politikk og retorikk?
Hvor mange er lei av partier og politikere som annet hvert år falbyr hverandre med politiske løfter de føler marginalt ansvar for å holde?
Hvor mange har gått trøtt av den evinnelige og til tider kunstige høyre-venstre-sentrums-debatten i norsk politikk?
Er det noen som har vært inne på tanken at det virkelig burde kunne gjøres en del skikkelige endringer her i landet? Endringer som gjør noe radikalt for vårt land, vårt demokrati og vårt samfunn og har lengre horisont enn neste avisoppslag?
Endringer som vil bygge vår framtid fri fra fortidens politiske postulater, og som i stedet for å overgjødsle den grøden vi alt har, vil pløye ny mark og plante på nytt?


Demokratisk Allianse, DA, er et initiativ med formål å danne et parti.


DA skal være frigjort fra gamle dogmatiske ideologier tuftet på ensrettede postulater og holdninger om hva som er ”rett” og ”galt” for vårt samfunn og vårt demokrati.

DA er ikke et liberalistisk parti slik liberalisme er postulert i norsk politikk.
DA er ikke et verdikonservativt parti slik konservative verdier postuleres i dag.
DA er ikke et parti med ideologiske røtter i religion av noe slag.
DA er ikke et sosialdemokratisk parti med en fot i fortid og fagbevegelse og en i konstant frieri til allmuen.
DA er ikke et sosialistisk parti der gapet mellom ideologi og virkelighet til enhver tid holder kjeven ute av ledd.
DA er ikke et vingleparti som forsøker å lukte trender i et brød-og-sirkus-samfunn.



DA skal være et frigjort, radikalt og ansvarsfullt parti.

· Frigjort fordi vi ikke sleper med oss ideologier som hører en annen tidsepoke til, men tar utgangspunkt i rasjonell vurdering av nåtiden og tar uavhengige standpunkter til hvilke virkemidler som kan bidra til at vi vokser med vett inn i framtiden.

Radikalt fordi det er et parti som vil arbeide for endring. Ikke endring for endringens skyld, men endring på områder som vil bidra til å bringe vårt samfunn inn i framtiden på en bærekraftig måte.

Ansvarsfullt fordi vi vil stå for og gjennomføre de planer som blir lagt med tidshorisonter som går ut over 1-2år. Vi vil ikke gi falske politiske og halvkvedede løfter som vi så trekker økonomiske veksler på når vi finner det tjenlig.

Dette partiet skal arbeide for, gjennom regjeringsmakt, å endre noen forhold knyttet til vårt demokrati, vårt byråkrati, vår nasjonale forvaltning og vår nasjonaløkonomiske styring.



Vi skal slett ikke endre på alt.
Det er mye som er veldig bra i det norske samfunn og i det norske sosialdemokratiet.
Vi har det faktisk så utrolig bra i dette landet at det av og til er grunner til å skamme seg over hva vi er i stand til å klage på eller bråke om.

I vår velstand som for oss er blitt selvfølgelig, men som for folk flest, i verden altså, er ubegripelig, kan vi, både på grasrotplan, på forvaltningsplan og på politisk plan, miste litt grepet om hva som har betydning for våre liv, vårt samfunn og vår klode.

I tillegg til en eksisterende høy velstand, er vi så fantastisk heldige at vi har ressurser i overflod som bidragsytere til å bygge en framtid:

Vi har gode kvalitative menneskelige ressurser gjennom en velutdannet befolkning.
Vi har uvurderlige naturressurser gjennom olje og gass, rent vann, enorme havbruksmuligheter og ren uberørt og vakker natur.
Vi har et nasjonalt økonomisk overskudd som de fleste land bare kan drømme om.


DA skal arbeide for at Norge blir drevet på en rasjonell og effektiv måte for å utvikle våre ressurser til gagn for vår egen og vår klodes framtid.
Drivkreftene skal være enkeltindividets inspirasjon, kreativitet og initiativ i et sosialt fellesskap der vi løfter med og for hverandre.

DA har ingen partipolitiske motstandere. Vi er frigjort fra krav om å tilhøre høyre-, venstresiden eller sentrum i norsk politikk.
I norsk politisk fargeflora der rødt, blått, grønt og gult er flittig brukt for å skape identitet, kan vi kanskje velge oss oransje som farge.
En farge som har etablert seg som den fredlige revolusjonens farge og som kan ta både rødt, gult, blått og grønt opp i seg.
DA har altså ingen politiske motstandere, men mange potensielle samarbeidspartnere.
En bred politisk plattform vil danne en trygg grunn for tunge endringsprosesser inn i en ny tid.

DAs viktigste oppgaver vil være;
å effektivisere og menneskeliggjøre norsk forvaltning.
å omorganisere vårt byråkrati slik at det brukes mindre ressurser på ”papirflytting” og mer på humankapital.
å redusere avsanden mellom grasrota, byråkratene og politikerne og derigjennom styrke vårt demokrati.

Målet er altså ikke å spare penger i det offentlige, men å bruke ressursene på en bedre måte.
Vi tror at det er mulig å skape et mye mer kostnadseffektivt samfunn (slik høyresiden vil), et samfunn som stimulerer innovasjon og privat initiativ (slik sentrum ønsker) og samtidig utvikle et samfunn som ivaretar solidaritet, fellesskap og rettferdig fordelig (slik venstresiden strever for å oppnå innenfor en kapitalistisk økonomi som vårt samfunn i dag bygger på).

DA har en visjon om at vi skal kunne snu en trend der vi som et samfunn som flommer over av rikdom og velstand endrer våre holdninger fra å kreve til å ville yte.
Der det blir større status knyttet til å gjøre og være enn til å eie og ha, og der det gir større glede å gi enn å få.
Ambisiøst? JA! Umulig? Slett ikke!

For at DA skal kunne bli et parti med innflytelse i norsk politikk må det bygges et apparat rundt menneskelige ressurser som vil bidra til endring, samt en medlemsmasse som støtter ideene og tankene til DA. Er du blant dem?
Meld din interesse og ditt mulige bidrag til en oppstart! Framtiden begynner NÅ!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar